Szef kuchni

WYKWINTNE DANIA ZE ŚWIEŻYCH RYB, DANIA MIĘSNE, MAKARONY, SAŁATKI

Nasze najwykwintniejsze potrawy wyróżniliśmy w menu komentarzem "Szef kuchni poleca". Stworzone specjalnie dla tych, którzy nie tylko poszukują potraw wyjątkowych, ale są otwarci na nowe doznania kulinarne. Wyborne dania przygotowywane przez duet tajskich kucharzy i polskiego kucharza ze świeżych ryb, warzyw i mięs z dodatkiem orientalnych przypraw i ziół zaspokoją gusta osób poszukujących wysublimowanych smaków.

  • Zupa rybna z dodatkiem mleczka kokosowego – aromatyczna zupa rybna z dodatkiem orientalnych przypraw i mleczka kokosowego. Dla miłośników kuchni tajskiej i nie tylko. Danie lekko ostre.
  • Smażone w woku kawałki kurczaka – to potrawa, która ma już swoich zagorzałych zwolenników. Świeże warzywa, orzeszki nerkowca, delikatne mięso i oczywiście magia przypraw Orientu - to znakomita kombinacja.
  • Krem Brulee wg. oryginalnego przepisu francuskiego – efektowny deser stworzony by oczarować podniebienia naszych gości. Jego wielbiciele sprzeczają się do dziś co w nim jest najwspanialsze: czy kremowa, idealnie aksamitna konsystencja, czy jedyny w swoim rodzaju smak, jaki dają ziarenka wanilii. Państwo mogą ocenić sami..
  • Sałatka Tempura – to azjatycka uczta dla podniebienia... dopełnieniem świeżych warzyw sałatki są warzywa w chrupiącym cieście ze słodkim sosem chili.
  • Tom Kha Kai – lekko pikantna zupa z kurczakiem na bazie mleczka kokosowego, o wspaniałym egzotycznym aromacie.
  • Smażony w woku makaron ryżowy z kurczakiem i z warzywami – delikatny makaron w stylu orientalnym, którego kwintesencją jest umiejętne połączenie oryginalnego sosu sojowego i ostrygowego.